Ismét a Lexus modellekkel a leginkább elégedettek a brit autóvásárlók. Az 1000 pontos maximumból a Lexus 873 pontot ért el, míg az iparági átlag 791. A dobogón a Honda és a Skoda követi a japán luxusmárkát, megelőzve a Toyotát, a BMW-t és a MINI-t.

A VW az átlagnál valamivel jobban, a Suzuki hajszállal az átlag alatt teljesített. A Vauxhall (az Opel brit testvérmárkája), a Ford és a Renault még hátrébb áll. Az utolsó helyre a Citroën került a tulajdonosok véleménye alapján, de a PSA konszern másik márkája sem lehet büszke magára. A Peugeot ugyanis hátulról negyedik lett.

Az előző felméréshez képest a Mercedes-Benz, a Hyundai, a Subaru és a Volkswagen jelentős javulást ért el. Autótípusokra lebontva a brit autótulajdonosok leginkább a Lexus IS sorozattal elégedettek. A 2004-ben és 2005-ben győztes Honda Jazz a második helyre szorult. Érdekesség, hogy a Suzuki Liana bejött harmadikként a modellek közötti versenyben.

Sokféle szempont alapján dőlnek el a helyezések, amiknek az autóipari szereplők rendkívül nagy jelentőséget tulajdonítanak. A rangsor elkészítésekor a J.D. Power munkatársai figyelembe vették a minőséget és a megbízhatóságot (30%-os súllyal), az autó színvonalát (28%, teljesítmény, dizájn, kényelem, extrák), a szervizek és márkakereskedések munkájának minőségét (22%), de számítanak a fenntartási költségek is (19%). A százalékokat kerekítve adja meg a közvélemény-kutató cég, ezért nem jön ki 100%.

A vizsgálatban a 2003 szeptembere és 2004 augusztusa között újonnan forgalomba helyezett kocsik tulajdonosai vettek részt, akik átlagosan két éve használják az adott autót. Összesen közel 15 000 teljesen kitöltött kérdőívet értékeltek a szakemberek. A teljes elégedettségi rangsor letölthető innen.