Egyterűs az új Opel Corsa 1

Egyterűs az új Opel Corsa

Ahogy az várható volt, a Corsa is nagyobb lett a negyedik generáció megalkotásakor. Az autót belőtték a konkurensek közé, hiszen 3,99 méteres hosszával (jelenlegi: 3,84m) nagyobb mint a Toyota Yaris és a Renault Clio, de kisebb mint a Fiat Grande Punto.

Az 1,71 méter széles illetve 1,49 méter magas kocsi elődjéhez képest buszosabb formát kapott. A negyedik generációs Corsa tengelytávja 2511 milliméter. Igazi változást jelent, hogy az eddig a C-oszlopon végigfutó hátsó lámpák helyett ismét hagyományos burák vannak a kocsin.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kezdetben három benzines és három dízelmotorból áll majd a paletta. A benzinesek 1,0, 1,2 és 1,4 literes hengerűrtartalommal 60, 75 illetve 90 lóerős teljesítménnyel kerülnek a Corsába.

75 illetve 90 lóerővel készülnek az 1,3 literes dízelmotorok, amiket az 1,7-es CDTI követ, ami már 125 lóerőt tud. Később érkeznek a Corsa sportosabb változatai, az 1,6-os szívómotor 105 lóerővel és az 1,6-os turbó 180-nal. Utóbbi kerül a Corsa OPC-be, ami 2007-ben mutatkozik be.

Spanyolországban készül majd az új modell. A zaragozai gyárból három és ötajtós modellek egyaránt kigördülnek. A karosszériához hasonlóan a kerekek mérete is nő, az alapváltozatokon 15 colos felni lesz, míg a csúcsmodellekre 17-es alufelnik kerülnek.

Felárért olyan extrákkal dobható fel a kocsi, mint a változó rásegítésű sportkormány, a sportfutómű, illetve menetstabilizáló elektronika, de navigációs rendszer és MP3-as lejátszó is kérhető.