Motorválasztéka ugyan csupán egyetlen 1,8 literes erőforrásból áll, de abból számos teljesítményváltozat is elérhető. Az eddig megvásárolható 75 és 90 lóerős kivitel mellé új, 110 lovas teljesítménnyel és 280 Nm-es maximális nyomatékkal bíró motor is a választékba került, amit főként azoknak ajánlanak, akik gyakran járnak teljesen degeszre tömött autóval.

Változtak a korábbi motorok is, kisebb lett a károsanyag-kibocsátásuk, ami nem ment a teljesítmény és a fogyasztás rovására. A Ford más modelljeiben már bemutatkozott Duratorq TDCi motorok összes változata teljesíti az Euro 4-es emissziós normákat.

A kínálatban újdonságnak számít a nyújtott tengelytávú Tourneo LX, ami öt illetve most először nyolc üléssel is rendelhető, melynek harmadik üléssora is 60:40 arányban lehajtható.

Igazodva a vásárlók egyre kifinomultabb igényeihez, az autók belső tere is csinosabb lett, áttervezték a műszerfalat, jobb minőségű kárpitokat alkalmaztak és világos, barátságosabb utasteret is választhatnak a vásárlók. Kívülről az autó színére fényezett lökhárítók és az újratervezett, két széles csíkkal díszített hűtőrács, valamint a lejjebb vándorolt ovális Ford embléma különbözteti meg a felújított Fordokat a korábbi modellektől.