A Honda amerikai luxusmárkája, az Acura 2007-től részt vesz az ALMS hosszú távú versenyeken, az Amerikai Le Mans Sorozatban. A gyár az LMP2-es kategóriában indítja autóit. A versenyautók minimális súlya itt 750 kilogramm, amihez 500 lóerős motort párosítanak a csapatok. Ez lesz az Acura első gyári motorsport programja a márka 20 éves történelmében.

Először 2007 márciusban a sebringi 12 órás futamon mutatkozik be a kocsi, ahol az Audi, a Porsche és a Mazda gyári csapatait, illetve sok privát résztvevőt kell megelőzniük a győzelemhez. 2008-ban már teljes évadot teljesítenek majd, később pedig egy LMP1-es modellt is építenek majd. Az LMP2-es ugyanis csak kategóriájában nyerhet, az abszolút győzelemhez az “egyes” modell kell.

Ez azonban csak gyakorlás lesz a Honda részéről, hiszen végső céljuk, hogy a Le Mans-i 24 órás viadalon elsőként fussanak célba. Az LMP1-es kategóriában 900 kilós autók csatáznak, a motorjuk pedig már 600 lóerőt tud és megfelelnek a Le Mans-i verseny szabályainak is.

Jelenleg már elkészült a versenyzéshez alkalmas motor, amit a Honda amerikai tuningrészlege, a Honda Performance Development épített meg. Az erőforrás 3,4 literes hengerűrtartalmú V8-as, amit a 2007-re elkészülő karosszériákba építenek be.

Ezeket a Lola és a Courage karosszériaépítő cégek készítik majd el. A New York-i Autókiállításon az Acura standján bemutatták az első prototípust, amit a francia Courage épített.