Tavaly mutatták be a Rolls Royce Phantom hosszított változatát, amelyet először a Közel- és Távol-Keleten illetve az Egyesült Államokban kezdtek értékesíteni. Most azonban már Európában is kapható a kocsi.

25 centiméterrel toldották meg a tengelytávot, és ugyanennyivel gazdagodott a kocsi B oszlop mögötti része. Teljes egészében a hátsó utasok kényelmének fokozására fordították a plusz centiket, ha lehet ilyet írni egy eleve utasokat kiszolgálni készült autóról. A Rolls hossza most meghaladja a hat métert, pontosan 6085 milliméter hosszú lett.

Az átalakításhoz új tetőt és ajtókat kellett tervezni, az alumínium vázzal nem volt probléma, azt eredetileg is úgy álmodták meg, hogy alkalmas legyen a hosszabb modellnél is. Hátulra továbbra is kérhető a háromszemélyes kanapé forma, de választhatunk két fotel is. Maradhat üresen is a plusz tér, de beszerelnek akár bárszekrényt vagy multimédiás rendszert.

A motortérben nincs változás, továbbra is 6,75 literes V12-es motor dolgozik 460 lóerővel és 720 newtonméter nyomatékkal. Európában 379 ezer euróért (100 millió Ft) lehet megrendelni a nyújtott Phantomot, amihez még hozzájönnek a helyi adók.