Ma reggel hat órától újra használhatják az autósok a budai alsó rakpart magasabban fekvő részét. Ez azt jelenti, hogy a Lágymányosi és Margit híd között újra halad a forgalom. A közterület-fenntartók a víz elvonulása után eltakarították a hordalékot, fertőtlenítették az útszakaszt és a balesetveszélyes útburkolati hibákat is kijavították.

Továbbra sem járható a budai alsó rakpart Margit híd és Mozaik utca közötti szakasza, ezen a részen még víz borítja az utat. A pesti alsó rakpartról viszont már visszahúzódott a Duna, azonban a közterületeseknek még el kell végezniük a tisztítási, javítási munkálatokat.

A budai alsó rakpart megnyitása után a Bem rakparton, az Árpád fejedelem útján és a Fő utcában már sokkal jobban halad a forgalom. Az ár levonulása után, újra a Batthyány térig viszi az utasokat a szentendrei HÉV. A 2-es villamosok is végigmennek az eredeti pályán, ma reggeltől, a Közvágóhídtól a Jászai Mari térig járnak. A 26-os autóbuszok is bejárják a Margitszigetet.

A Római parton még járhatatlan a Pók utca, a Nánási út és a Királyok útja, ezért a 106-osok továbbra is módosított útvonalon, a 34-esek pedig a 42-esek útvonalán viszik az utasokat.