Április negyedikén ért véget a nagy utazás, amely két nap híján 80 napig tartott. Ennyi idő alatt sikerült körbeautózni a Földet egy Volkswagen Golf 1.6 FSI-vel, melyet az út során a Shell látott el üzemanyaggal.

Hogy a rekordot a Guinness is elfogadja, különleges szabályokat is figyelembe kellett vennie a házaspárnak a feladat teljesítése közben. Az út során egy irányba kellett haladniuk, érinteni kellett két ellenőrző pontot és minimum 28 970 km-t kellett autózni. John és Helen Taylor épp ennyi kilométert tett meg.

Ezalatt huszonöt országon haladtak át és 24 tankolással, összesen 1303 liter üzemanyagra volt szükségük. Alaposan kijárták a benzint a tankból, hogy minél kevesebb utántöltéssel jussanak előre. Átlagosan 54,3 litert töltöttek az 55 literes tankba az autó mögött haladó mobil benzinkútból.

Az egyebek mellett az egy tankkal megtett legnagyobb távolság rekordját is tartó házaspár autójának átlagfogyasztása 4,5 liter körül alakult. Egy liter üzemanyaggal 22,2 km-re jutottak el, ami a Volkswagen gyári, 14,3 km-es (7 L/100 km) adataihoz képest figyelemreméltó teljesítmény, a néhol mostoha időjárási körülmények és útviszonyok mellett.