Lancia készülhet Magyarországon 1

Lancia készülhet Magyarországon

A tervek szerint 2007-ben mutatja be az olasz gyártó új szabadidőautóját, amely a Fiat Sedici és a Suzuki SX4 testvére lesz. Vélhetően ezt a változatot hazánkban, Esztergomban gyártják majd.

Egy évre rá érkezik egy kisebb méretű kupé, amely a 2003-as Frankfurti Autószalonon bemutatott Fulvia tanulmányautóra épül. Ugyanekkorra tervezik az első új nagysorozatú modell, az egyelőre Delta néven emlegetett kocsi premierjét. Ezt az alsó középkategóriás autót az Audi A3 ellenfelének szánja a gyártó.

2009-re elkészül a kocsi sportváltozata, a Delta Integrale is. Még 2009-ben megújul az Ypsilon is, amely már nem csak három, de ötajtós kivitelben is kapható lesz. “Eljön az idő, amikor a márka végre feléled jelenlegi csipkerózsika álmából.” – mondta Karl Botten, a Fiat/Lancia márkakereskedői szövetség elnöke, majd hozzátette: “Jelenlegi modellpalettánk mellett csak különleges összeállítású modellekkel és vonzó árakkal képesek a kereskedőink a víz fölött maradni.”

Idén 100 éves a Lancia, ezért európai roadshow-t tervez az olasz cég, melynek kapcsán megmutatják klasszikus modelljeiket a vevőknek. A cél az ügyfelek becsalogatása a kereskedésekbe, ahol akciós áron kínálják majd egyes modelljeiket.