Autópálya információk neten, mobilon 1

Autópálya információk neten, mobilon

A kiegészítő információk mellett bővebben lehet tájékozódni az autópályadíjakról, matrica ellenőrzésről, külföldi és hazai matricaértékesítő helyekről, valamint a díjmentes szakaszokról is.

Az új www.autopalya.hu oldalon ezentúl egységesen minden olyan információ megjelenik majd, amely az autósok szemszögéből az autópályákkal kapcsolatban fontos lehet. Új portálstruktúrát is fejlesztettek az oldalhoz, ezzel együtt az Állami Autópályakezelő Kezelő zrt céges tartalmai pedig átkerültek a www.aak.hu oldalra.

Az oldal szolgáltatásainak központi elem az interaktív térkép, amelynek segítségével megjeleníthetők a benzinkutak, pihenőhelyek, díjmentesen igénybe vehető szakaszok, lehajtók, csomópontok, illetve az esetleges terelések, lezárások, fenntartási munkálatok pontos helyei is.

Így még az utazás megkezdése előtt kiderül, hol számíthatunk fennakadásokra, szükség esetén hol, melyik társaságnál lehet tankolni, vagy matricát venni. Így előre kalkulálható a menetidő hossza. A terelésekről, torlódásokról, vagy balesetekről nem csak a portál térképén, hanem menet közben wapon – a wap.autopalya.hu oldalon – vagy SMS-ben is értesülhetnek az utazók.

A hamarosan induló SMS szolgáltatás lényege, hogy az aktuális és a napi várható eseményekről tájékoztassa az autósokat. A szolgáltatás igénybevételéhez elegendő a kiválasztott autópálya kódját – pl.: M7 – elküldeni egy megadott telefonszámra, az erre érkező válasz SMS pedig tartalmazza majd az aktuális és napi események leírását- mondja Bíró Tamás a szolgáltatást fejlesztő Sense/Net Kft. marketingigazgatója.

Az általános tájékoztató jellegű információk mellett még több ígéretes szolgáltatás található. Egyik ilyen a díjfizetési terveknek szánt oldal, melyen kiderül, hogy a hazai autópályákon, a tervek szerint hamarosan bevezetik a használattal arányos, elektronikus díjszedési rendszert.

Az ugyan még nem dőlt el, hogy milyen rendszert alkalmaznak, de a végleges technikai, szolgáltatási és üzemeltetési feltételek kialakításához szükséges közlekedési, gazdasági és piackutatások folyamatban vannak, ezek eredményeit pedig folyamatosan dolgozzák fel.

Egy átfogó kommunikációs kampány is kíséri a megújult www.autopalya.hu portál bemutatkozását. A kampány lényege, hogy bemutassa és népszerűsítse a portált és a hozzá tartozó interaktív szolgáltatásokat.