Új smart jövőre 1

Új smart jövőre

A DaimlerChrysler szóvivője elmondta, korábban őszi megjelenéssel számoltak, ám az újdonság erejét minél előbb szeretnék kihasználni, ezért döntöttek a tavaszi időpont mellett. A smart fortwo így kilenc év után újulhat teljes egészében meg.

1998-ban került piacra a smart fortwo jelenlegi változata, akkor még smart néven, a fortwo utónév nélkül. A remélt évi 200 000 darabos eladási számot sosem sikerült elérni, bár a DaimlerChrysler igyekezet a lehető leggyorsabban bővíteni a modellválasztékot. A smart fortwo bizonyult azonban a legnépszerűbbnek, a remek vezetési élményt nyújtó roadster, vagy a négyszemélyes forfour sem tudta hozni a várakozásoknak megfelelő eladásokat.

A jelentős veszteséget termelő smart életében sorsdöntő fontosságú 2007. Ekkortól kell ugyanis a márkának fedeznie létét, a DaimlerChrysler ennyi haladékot engedélyezett a smartnak.

A nyereségesség az új modell mellett attól is várható, hogy a smart rövidesen az Egyesült Államokban is piacra lép, ahol évi 20 000 autó eladásával számolnak.