Az Alfa Spider az Év Kabriója 1

Az Alfa Spider az Év Kabriója

Ismét a Fiat konszern egyik újdonsága nyerte el az Év Kabriója elismerést. 1995-ben a Fiat Barchetta kapta meg ezt a címet, a 2006-os Év Kabriója pedig az Alfa Spider. Ahhoz, hogy egy autó indulhasson ebben a versenyben, idén Genfben kellett bemutatkoznia, és árának sem szabad meghaladni a 60 000 svájci frankot (9,8 millió forint). Ezeknek a feltételeknek mind megfelelt a Brera kupé alapjaira épült nyitható tetejű.

Az olasz márka képviseletében Antonio Baravelle márkamenedzser vette át a díjat, aki hangsúlyozta, mennyire fontos a gyárnak ez a kategória. Az Alfa Romeo számos gyönyörű kabriót készített már, kezdve az 1950-es évekbeli Giuiletta Spidertől, a Duetto-n keresztül az előző Spiderig.

Kétféle benzines motorral lesz kapható az Alfa Spider, az egyik 2.2 literes és 185, míg a másik 3.2 literes és 260 lóerős. Mindkét erőforráshoz hatfokozatú manuális sebességváltó csatlakozik, de a 3.2-eshez még ebben az évben kínálnak majd automatikus váltót is. A 260 lovas változatban az Alfa Q4 négykerék-hajtása nyújt további előnyöket, míg a biztonságról számos kifinomult elektronikus berendezés gondoskodik, amelyek az autó viselkedését felügyelik, a fékezéstől az úttartásig.