Nők és csajok: a legjobbak Genfből 1

Nők és csajok: a legjobbak Genfből


Idén Genfben két részre szakadtak a kiállítók. Voltak egyrészről az olaszok, akiknél jó a hangulat, jó számok szólnak és nincsenek túlöltözve a lányok. Német felségterületen oda a pörgős zene, és eltűnnek a dögös csajok. Mondjuk, mit várjunk azoktól a cégektől, akik nyakig nadrágkosztümbe bújtatják a lányokat és középszürke szövet mögé rejtik a lábakat? A Volkswagennél az autókon túl a legnagyobb attrakció egy olasz fagyi volt az alaposan felöltöztetett lányok miatt. Az Audi és a BMW mintha összebeszélt volna. A két presztízsmárka standján kimért eleganciába öltöztetett, nadrágkosztümös lányok mászkáltak, akik kevesebb szövettel mélyebben bevésődtek volna a látogatók agyába.

Kattintson ide a lejátszáshoz!

Hozzájuk a képest a Mercedes-Benz az SL feliratú, testhez álló trikós lányokkal lazább hangot ütött meg, de a húspiacon a DaimlerChrysler amerikai ága ment igazán tutira. A Dodge standján körbeforgó csajnak vagy megmondták, hogy legyen kihívó, vagy spontán ez jön belőle, de egyértelmű volt, hogy a rajta legelők mit kezdenének vele privátim.

Ha sikerülne elcsavarni egy hostess fejét, akkor ott a gond, hogy hova menjünk vele. Genfben csak sok pénzből lehet csajozni, egy szimpla vendéglőben könnyű egy szolid vacsoráért otthagyni 80 eurót. A továbblépéshez ismét pénzre van szükség, kivéve, ha olyan lányra akadunk, akit elég csak úgy pokrócra kihozni. A mínusz egy-két fokban ez még a vadkeleti romantikára hajló csajokkal sem menne, illik tehát szállodai szoba után nézni. A hotelek persze kaszálni akarnak a kiállításkor, ezért egy 75 eurós kétágyas szoba ára simán felugorhat 125 pénzre, ha a pásztoróra épp a Genfi Autószalon idejére esik.

Valahogy a német autógyárak nem használják ki a szép nőkben rejlő publicitást. Az még hagyján, hogy a nőket leplekbe burkolják, náluk divat a férfi hostess, akit talán hostnak hívnak. Ők biztos jól sakkoznak és megbőrözik a csapot, de miért kell öltönyös hímekkel köríteni az autókat a sajtónapokon?

Bezzeg az olaszok! Ott aztán végelgyengülést kapnak a vakuk a comboktól, mosolyoktól. Az eddig biztos dobogós Lancia részideje kicsit romlott idén, de a Fiat, a Maserati és főleg az Alfa standon van kiket csodálni. A Fiatnál fiatalosra vették a figurát, az Alfánál pedig elegáns formaruhával emelték ki a lányok domborulatait. A piros csíkos fekete miniruhát megbolondították combig érő csizmával és persze csupa olyan lányt öltöztettek be, akik után cejg munkásruhában is megfordulnánk. A Porsche és a Maserati standján jól látni a nemzeti karakterben meglévő különbségeket. A Maserati érzéki, dekoltált szépségekkel ékesíti autóit, a Porsche a maga műszaki tökéletességére épít, és ebbe a versenybe be sem nevez.


Nagy Gergővel ez a 10. nagy nemzetközi autószalonunk (nagy koccintás kerekedett ennek örömére), így némi történelmi távlatból azt mondhatjuk, hogy a dél-koreai márkáknál eddig jobb volt a felhozatal. A Chevrolet, a Kia és a Hyundai majdnem minden évben beszervezett egy bombanőt vagy különlegesen bájos teremtést a standra, de idén Genfben nem sokat mutattak, vagy nem jókor voltunk náluk (2. sajtónap, kora délután).

A közelben tanyáztak a General Motors márkái, a Cadillactől az Opelen át a Saabig. Idén az Opelnél az OPC modellek körül kék ruhás lányok flangáltak, ez tisztes helytállás. Akit viszont a mezei modellek köré osztottak be, azokra könyörtelenül ráhúztak egy csiricsáré blúzt. A teljes színspektrum leírásához a fekete-fehér korszakon edződött műkorcsolya riporter kellene. Szerintünk feleannyi szín megjárta volna, bár mi egyszerűek vagyunk belülről.

Egy autószalonon – a leleplezéseken kívül – a klotyóra menet látni a legnagyobb autóipari vezéreket. Kézmosás Bernd Pischetsriederrel (VW konszern elnök-vezérigazgató), törlőkendő-tépkedés Joachim Milbergggel (a BMW igazgatótanács korábbi elnöke), ajtómegtartás Lewis Booth-nak (elnök, Ford Európa). Pont a vízöblítéses helyiségbe igyekezve láttunk egy távol-keleti urat megbotlani, aki annyira stírölte az előtte felfelé igyekvő hostess-t, hogy rosszul vette be a kanyart a lépcsőfordulóban. A combközépig érő szoknyás lány után fordulva úgy ítéltük, hogy az ő magatartása a természetes reakció.

Vakítóan fehér autó mellé jó ötlet színes bőrű hostess-t állítani, legfeljebb kevés rendes kép jelenik meg róluk. Ezt a hibát a Rinspeed követte el. Ha az ember az ébenfekete szépséghez igazítja expozíciót, akkor az autó ég ki, ha az autó árnyalatait akarjuk megőrizni, a lány fejéből lesz sötét bogyó. Mivel az autó és a lány együtt nem ment, ezért lekaptuk őt kocsi nélkül. Az eredmény a galériában, a többi genfi szépséggel.