Megújult és bivalyerős lett 1

Megújult és bivalyerős lett

2003 óta van a piacon a Mazda3, és közel három év után a japán modelleknél itt az ideje a megújulásnak. Áthangolták az autó futóművét, kevesebb zaj jut az utastérbe, és kevesebb benzin is fogy a motorokból. Nem mellesleg megváltozott az első-hátsó lámpa, illetve a 2,0 literes benzinmotor. Ez azonban nem annyira lényeges, ezeknél sokkal fontosabb, hogy itt van a Mazda3 MPS!

A kétkerék-hajtású autók között a Mazda3 MPS Európa egyik legerősebb kompakt autója. A másik az Alfa Romeo 147 GTA. Azt állítják a Mazdánál, hogy a sperrdiffi zseniális, nem szenvedünk hátrányt abból, hogy a motorerő a kormányzott kerekekre irányul. Már alig várjuk, hogy ezt saját kezűleg is megtapasztaljuk, de még legalább fél évet ki kell bírni.

A 250 lóerőt a Mazda 2,3 literes motorja termeli, ugyanaz a motor, ami a Mazda6 MPS-ben is lóerőgyárként működik. 380 Nm a maximális nyomaték 3000-es fordulatszám mellet. A Mazda3 MPS 250 km/órás végsebességre és 6,1 másodperces 100-as sprintre képes , ha minden erejét latba veti.