Elképzelhető, hogy hazánkban építene gyárat a Hyundai. A gazdasági tárcánál nem árultak el többet az ügyben, csupán annyit mondtak, hogy a kormányzat nem kívánja minden áron hazánkba hozni a beruházást, de tárgyalnak a koerai befektetőkkel.

Mint minden multi, így a Hyundai is minden bizonnyal adókedvezményeket, illetve a telephely számára szükséges infrastruktúra megteremtését, beruházási támogatást kérhet cserébe az általa teremtett munkahelyekért.

Magyarországon kívül még Lengyelország is versenyben van, de legnagyobb esélye mégis Csehországnak van az egymilliárd eurós beruházás megszerzésére.
Az eredetileg Szlovákiába tervezett gyárat idén kezdenék el építeni, a termelés beindulása pedig 2008-ra várható. Ekkortól évi 300,000 darab gépkocsi hagyná el az üzemet.

Az autógyár a közép-európai üzemének segítségével kívánja megvetni lábát az európai autópiacon, és főként a szállítási költségek, és idők csökkenését várja a beruházástól. Ezen kívül Alabamában, Törökországban van Hyundai-nak gyártóbázisa.