A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a tavaly felújított 80 kilométer után idén ennek két és félszerese, 200 kilométernyi út újul meg. A munkák jelentős része várhatóan két hét múlva kezdődik, de a hidegben is végezhető munkák már februárban is zajlanak.

Néhány helyszínen már elindultak a közműfelújítási munkák, így a pesti alsó rakparton és a Bem rakparton már dolgoznak az elavult közművek kicserélésén. Ezenkívül közműmunkák folynak a XII. kerületben az Istenhegyi úton és a III. kerületben a Nánási úton is.

A közmű- és az útfelújítások komoly forgalomkorlátozással járnak együtt, ezért a szakemberek öt szakaszra osztották a felújításokat. Első ütemben megújul a Budaörsi út, a Pesti út külső szakasza, a Cinkotai út, az M3-as egy szakasza, a 6-os út bevezető szakasza és a Nagytétényi út teljes hosszában. Az első ütemben felújított utakat a tervek szerint május végéig adják vissza a forgalomnak.

A második ütem várhatóan április elejétől június végéig fog tartani. Ezek a felújítások nem érintik a közműmunkálatokat, illetve a 2-es metró rekonstrukciója miatt szükséges útfelújítások tartoznak még ebbe a körbe. Megújul többek között a Csalogány utca, a Krisztina krt., a Pusztaszeri út és a Hidegkúti út is. A legjelentősebb forgalomkorlátozással járó további ütemek július elején, az iskolai szünidő és a szabadságolások idején kezdődnek – tudta meg a FigyelőNet.