Bár 2003 óta többször bővült új járművekkel a mentőszolgálat járműparkja, az autók mégsem képesek mindig tökéletesen ellátni a feladatukat. A legtöbb járművet ugyanis a szűkös anyagi lehetőségek miatt négyévszakos gumival szerelik fel. A mentőknek ugyanis nincs pénze télen lecserélni a járműpark abroncsait téli gumira.

A négyévszakos abroncsok, ellentétben a közhiedelemmel, nem a nyári és téli gumiabroncsok jó tulajdonságait egyesítő szuperkerekek, hanem a kettő közötti átmenetet képviselik. A jelenlegi havas-jeges útviszonyok között közel sem olyan jók, mint a téli abroncsok. Most azonban némileg változik a helyzet, ugyanis az Országos Mentőszolgálat egy gumigyártó cég segítségével kedvezményesen juthat téli gumikhoz, amit ki is használnak, és lecserélik a járművek négyévszakos abroncsait.

Az akció harminc rohamkocsit érint, így a súlyos balesetekhez gyorsabban és biztonságosabban érhetnek oda a mentők. Az abroncsokat mától kezdik átszerelni a járműveken. Korábban helyi vállalkozók segítségével cserélték le több autó abroncsait is, így kaptak téli gumit az egri mentők.