Egy nemrég aláírt megállapodás értelmében Severstal-Auto üzemében Fiat személygépkocsikat is fognak gyártani az orosz piacra, így nem annyira meglepő az újabb együttműködésről szóló döntés. A tervek között 30 000 darab gépkocsi összeszerelése szerepel, ezek közül 20 000 Albea és 10 000 Palio lesz.

A 2006-os Év Kisáruszállítója
díját elnyerő Doblóból 2008-ra fogják elérni a teljes, tízezer darabra tervezett éves mennyiséget és szintén ebben az évben ötven értékesítő és szervizközpontot nyitnak majd Oroszország szerte.

A Severstal-Auto azon munkálkodik, hogy az olasz autógyár legfőbb partnere legyen. Ambiciózus terveik között a teljes Fiat termékpalettán kívül az Alfa Romeo és Lancia modellek forgalmazása is szerepel. Tavaly ugyanez a gyár már aláírt egy megállapodást a koreai Ssangyonggal, velük egy szabadidőautó gyártásáról tárgyaltak.

Mivel Nyugat-Európában a Fiat értékesítései visszaestek, ezért egyre fontosabbak számára a még kevésbé telített keleti piacok. Oroszországon kívül még Indiában van nagy sikerük, ott még a Tata márkakereskedésekben is megvásárolhatóak az olasz gyár autói.