Február legvégén Genfben bemutatkozik be az Opel Speedster utódja. A kétüléses sportautót az Opel a General Motors kebelén belül hozta össze a Saturn Sky és a Pontiac Solstice alapjaira. Az autót a Delaware-állambeli Wilmingtonban gyártják az Egyesült Államokban.

A pontos menetteljesítményeket még nem közölte a gyár. Azt már tudni lehet, hogy a százra gyorsítás 6 másodpercen belül, a végsebesség 230 km/h felett van. A GT közvetlen befecskendezéses turbómotorja kétliteres és 260 lóerős. Ezzel a háttérrel szépeket farolhat a GT, mert az igazi sportautókhoz hűen az új Opel GT hátsókerék-hajtású. A motort hátratolva, orr-középmotorként építik be, ami javítja a súlyeloszlást. A GT, röviddel a Tigra és az Astra TwinTop bemutatása után, már a harmadik nyitott tetős új modell az Opeltől. A GT szériában 18 colos kerekeket kap.

Az eredeti GT-t az Opel 1968 és 1973 között gyártotta. A kis sportkocsi a harmadik Chevy Corvette generáció kólásüveg formáját követte. Az Opel az összes GT két harmadát Amerikába exportálta.