2007-ben jön a Peugeot 308
2007-ben jön a Peugeot 308

2007-ben jön a Peugeot 308

2007-ben jön a Peugeot 308

2007-ben jön a Peugeot 308
A háromajtós sportosabb lesz, mint ötajtós testvére
Szabadidőautót is tervez a Peugeot
Fotó megosztása:
2001-ben mutatta be új kompakt autóját a Peugeot. A 307-es rendkívül sikeres lett, nem egészen két év alatt elkelt belőle egymillió darab. Ám hiába esett át az autó egy kisebb ráncfelvarráson, nem fogy úgy, mint régen. Németországban 25 százalékkal visszaestek az értékesítések, de Európa más országaiban is csökken az érdeklődés a kocsi iránt, tudta meg az Auto Motor und Sport.

Szükség van a gyors utódlásra, ezért úgy hírlik, hogy a Peugeot előrehozza a 308-as bemutatóját. Erre eredetileg 2008-ban került volna sor, de az utód valószínűleg már 2007-ben látható lesz. Várhatóan jövő ősszel a Frankfurti Autószalonon leplezik le a ferdehátú modellt, amelynél a három és ötajtós változatok a korábbinál jobban elkülönülnek egymástól. A háromajtós laposabb, nyújtottabb lesz. A két évvel később érkező kupé-kabrió is erősebben különbözik majd a hagyományos modellektől. Ezzel egy időben debütál majd a kombi is.

Sportosabbak lesznek a ferdehátú változatok is. A 307-nél valamelyest laposabb lesz a 308, hosszúsága négy centit nő és a tengelytáv is nagyobb lesz. Az autóhoz új padlólemezt fejleszt ki a Peugeot, amellyel még tágasabbá teszik az utasteret. A motor kiegészítő szerelvényeit, például a klímaberendezést, a jobb súlyelosztás érdekében a mostanitól eltérően helyezik el. Ezzel a csökkentik a kocsi első beépítettségét, amivel további helyet nyernek a gyűrődő zónáknak, ami javítja a biztonságot. A hátsó ülések a jövőben minden modellnél eltolhatóak lesznek.

A motorpaletta újdonsága lesz a 170 lóerős 2,2 négyhengeres turbódízel, de bekerül az autóba a BMW-vel közösen fejlesztett 1,6-os motor is. A közvetlen befecskendezéses négyhengeres 75 és 170 lóerő között teljesít majd, utóbbit turbófeltöltő segítségével érik el. A sportos RC változat motorja 210 lóerős lesz.

A Volkswagen Golfhoz hasonlóan a Peugeot is úgy tervezi, hogy kompakt autójából szabadidőautót is kifejleszt. Ez azonban csak formailag lenne terepes modell, összkerék-hajtást rendelni sem lehet hozzá, mert a cég a Citroënnel közösen 2007-ben egy 4×4-es szabadidőautó bemutatását is tervezi, ami műszakilag a Mitsubishi Outlanderre épül. Ezt várhatóan 4007-nek hívják majd.