Detroitban leleplezték a Toyota új családi limuzinját, amely sportosabb és nyújtottabb karosszériát kapott. Az utastér hosszában nagyobb lett, a tengelytáv ugyanis 56 milliméterrel bővült, ám a tetőmagasságból lecsippentettek 25 millimétert a tervezők. Az autó teljes hossza ugyanakkora maradt, csak a hátsó túlnyúlása csökkent. A karosszéria 10 milliméterrel alacsonyabban ül.

Az autó alapváltozata a 2,4 literes négyhengeres 158 lóerővel, amihez ötsebességes manuális sebességváltó jár. Felárért ötsebességes automata is rendelhető. A csúcsváltozat 3,5-es V6-os 286 lóerővel, ezt hatsebességes automatával kínálják. Nem csak benzines, de hibrid erőforrással is kapható lesz a Camry, abban a 2.4-es benzinest egy elektromos motorral kombinálták. Ahogy a Prius-t, úgy a Camryt is fokozatmentes automata váltóval szerelik.

Minden Camryhez szériában jár a blokkolásgátló, az elektronikus fékerőelosztó és a menetstabilizáló elektronika. A két első, a fej- és oldallégzsákok mellett térdlégzsák is kerül a az autóba. A kényelemről kétzónás légkondicionáló, bőrülés, hatlemezes CD-lejátszó gondoskodik, amihez a hagyományos modelleknél 160, a hibridnél 440 wattos erősítő is kapcsolódik.