A korábbi évekhez hasonlóan, a 20. Magyar Nagydíj alkalmából is forgalmirend-változást hajt végre az Állami Autópályakezelő Rt. az M3-as Budapest és Mogyoród közötti szakaszán. A 2/B autóút és a Ring pihenőhely közötti autópályaszakasz leállósávját terelőelemekkel elválasztják, itt haladhatnak majd a VIP vendégek.

A Ring pihenőhelynél a versenypálya felé csak a VIP vendégek hajthatnak ki, a többi néző a 19+150. km-szelvénynél létesített ideiglenes lehajtónál kanyarodhat a Hungaroringhez vezető összekötő útra. A Hungaroring Budapest felől a 23-as jelzésű csomópont felől is megközelíthető.

A verseny után Budapest felé szintén a 23-as jelzésű csomópontnál, valamint a Ring pihenőhelynél lehet felhajtani az M3-as autópályára. A pihenőhelynél a forgalmat mozgó tereléssel segítik és szükség esetén a haladósávot is lezárják. Forgalomtól függően akár a leállósáv is igénybe vehető, erre táblák hívják majd fel a figyelmet.

Az M3 autópálya kivezető szakaszán szombaton az időmérő után, 14-15 óra között, vasárnap pedig a verseny után 16-18 óra között kell hosszabb menetidőre számtani.

A Hungaroringre való könnyebb kijutás érdekében szüneteltetik a munkákat a Budaörsi úton a Nagyszőlős utcai felüljárón, és ideiglenesen megszüntetik a meghosszabbított buszsávot. A Forma-1 után folytatják a munkát az M3-as autópályán a Szentmihályi úti felüljárón, és a Városligetben a Millenniumi hídon, ahol most felmart, egyenetlen útfelületen lehet csak haladni.