Két kínai kérő mellett egy brit csoport is jelentkezett – feltételesen – a csődbe jutott MG Rover brit autógyártó megszerzésére brit lapjelentések szerint. A korábban egyszer már erősen érdeklődő, de utána visszavonuló kínai SAIC járműipari csoport már megtette új 60 millió angol fontról szóló vételi ajánlatát, mellette az ugyancsak kínai Nancsing autóipari vállalatnak is kellene a MG Rover még meglévő maradéka.

A harmadik lehetséges kérő egy brit üzleti csoport lehet, amelynek vezetője, David James közölte, hogy 48 órán belül visszatér az MG Rover megvételének ügyére, amennyiben sikerülne közben vevőt találni motorgyártó vállalkozására, a Powertrain cégre.

A kínai ajánlatok alapján valószínűnek látszik, hogy az MG Rover Longbridge-ben lévő üzeme megmarad. Kérdés, hány alkalmazottal dolgozik majd tovább. Egykor 6 ezren találtak itt munkát, a csőd miatt azonban már csak néhány száz ember van alkalmazásban a vállalatnál. A SAIC az eddigi modellválasztékot vinné egyelőre tovább 2007-ig, gyártásban maradna a 25, a 75 és a TF is, de 45-ös utódjának fejlesztését is befejeznék.

A nancsingi vállalkozás új márkákat is bevonna a MG Rover “ernyője alá”, míg a brit üzletember úgynevezett rétegmodellek gyártását képzelné el, köztük egy Porsche Boxter szerű roadstert is, irja a FigyelőNet.