Rolls-Royce bukta Indiában 1

Rolls-Royce bukta Indiában

A világ számos részén különböző jelentést hordoznak a színek. Nálunk például a menyasszonyok fehér ruhát öltenek, míg a gyászolók feketét. Japánban ellenben a fehér a gyász színe.

Indiában még az autók színére is hatással van a tradíció, így fekete színű autót csak a halottaskocsinak alkalmaznak. Még ha egy-egy taxi alapszíne fekete lenne, a tetejét akkor is sárgára festik. Érthető volt tehát a meghívottak meglepettsége, amikor a Rolls-Royce bemutatkozó rendezvényén egy fekete Phantomot mutattak be. Indiában a legnépszerűbb szín az ezüst, a fehér és a szürke.

A Rolls-Royce Phantom egyébként idén ünnepli 80. születésnapját, ebből az alkalomból egy különleges ajándékkal kedveskedik a gyár a vásárlóknak. Felkérték a neves tollgyártó céget, a Conway Stewart-ot, hogy készítsen megfelelő kollekciót a járműhöz.

A háromtagú készletben töltőtoll, golyóstoll és tűhegyű ceruza kapott helyet, melyeket egy bőrből és alumíniumból kézzel készített dobozba csomagolnak, aminek a kesztyűtartóban alakítottak ki helyet.