Palik tart a Porschétól 1

Palik tart a Porschétól

Immáron 13. alkalommal rendezik meg a Porsche Michelin Supercup futamot, ahol ismét 2 VIP autó áll rendelkezésre a Porsche gyár felajánlásával.

Az egyikben a japán Porsche Cup győztese, Masayuki Yamamoto ül, a másikban Palik László. Előbbi jogosságát nem kell firtatni, Palik Lászlóé némi magyarázatra szorul. Állítólag ő maga is meglepődött, mikor Frank Tamás felhívta és közölte vele, hogy egy Bernie Ecclestone-nal való megbeszélés alapján lehetősége lenne beülni a VIP Porschéba.

Öt perc gondolkodási idő után igent mondott, bár a versenytől még tart valamicskét. Palik őszintén bevallotta, hogy hézagos pályaversenyzői tapasztalata kevés lesz bármi maradandóhoz is. Eddig egy Renault Clio kupás versenyautóban gyakorolt a ringen, ami jócskán eltér a Porschéktól. Azok ugyanis farmotorosak és hátsókerék-hajtásúak, ezáltal meglehetősen agresszívak is.

A 911 GT3 Cup versenyautók műszakilag szinte teljesen azonosak az utcai változattal. Slick gumival futnak a 400 lóerős versenyautók, hatfokozatú szekvenciális váltóval és kerámia-kompozit fékrendszerrel.

Palik László július 14-én ülhet be először a Porschéba egy gyári teszt keretében. A verseny július 31-én lesz a Forma-1-es futammal egy napon.