Rendőrkézen az elfogóautó 1

Rendőrkézen az elfogóautó

Dr. Bene László országos rendőrfőkapitány átvette az Audi TT rendőrautót. A 225 lóerős sportautó autópályákon teljesít szolgálatot elfogóautóként, kiegészítve a ma főleg turbós Octaviákból álló flottát.

A fehér TT nemrég készült el Győrben, majd az ingolstadti Audi gyár szélcsatornájában tesztelték a fényhíd miatt a szériától áramlástanilag eltérő autót. A fényhíd okozta légörvényeket nagyfelületű hátsó légterelő ellensúlyozza a rendőrségi TT-n.

A TT az Audi adatai szerint az első európai rendőrautó, amely megkapta a különlegesen keskeny fényhidat. A szirénát az első hűtőrács rejti, a hűtőmaszkból kék fény is elővillan. A hátsó szélvédőben is két kék villogót látni.

A győri AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. 1994-ben kezdett motorokat gyártani, kezdetben napi 800 darabos kapacitással. A vállalat folyamatos fejlesztésével az utóbbi években napi 6900 darab 4, 6 és 8 hengeres motor készül Győrben.

Az ötmilliomodik motort 2001. novemberében gyártotta az Audi, ezt követően nem egészen négy év alatt sikerült még ötmillió előállítani.

Az itt gyártott évi közel 1,5 millió benzines és dízelmotort az Audin kívül, SEAT, Skoda és Volkswagen típusokba is beépítik. Összesen több mint 30 modellt hajt győri motor a Volkswagen konszernen belül a Skoda Octaviától az Audi A8-ig. Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. évek óta Magyarország legnagyobb exportőre.