Hét másodperc az élet 1

Hét másodperc az élet

“Nem vagyunk mi cukorból” – mondta Bertalan Miklós, utalva arra, hogy ők, a versenyzők bizony dacolnak az elemekkel. Eshet eső, fújhat szél, az autóknak menniük kell. Ebből is kitűnik, hogy rendkívül kellemetlen időjárási körülmények között tartották meg Kiskunlacházán az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság idei V. futamát.

Az elsőként rajtoló Shell V-Power Racing Renault Clio Kupában a bajnokság éllovasa, a nemrég rendkívül sikeres NASCAR-teszten részt vett Makai György végzett az élen, aki elmondta, egyre jobban kedveli a kiskunlacházi pályát, mert komoly kihívást jelent, hogy rendkívül pontosan kell menni rajta.

Lamara Roland meglepetésre mindkét futamban második lett, viszont az egyik lassító felborításáért 5 másodperces büntetést kapott, így végül csak a negyedik helyen zárt a kétszeres bajnok Wéber Gábor és Gál Szabolcs mögött.

A Mobil 1 Opel Astra Classic Kupa szombati küzdelmeit Bíró Géza nyerte, de mindenképpen említést érdemel Kiss Norbert is, aki szimulátor-bajnokként került a gyorsasági szakágba.

Az ifjú ígéret egy nap tesztelés után most először indult versenyen Astrával, megnyerte a második futamot és összesítésben is csak 8 századdal szorult le a második helyről, de vasárnap már egyértelműen nyerni akar.

Az A-csoportosok között a Turán Frigyes Mitsubishijével induló Bertalan Miklós bizonyult a leggyorsabbnak, ráadásul ő érte el az egész napi verseny legjobb idejét.

Vasárnap reggel kilenc órától a VI. futammal folytatódik az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság Kiskunlacházán.

Vasárnapi időterv
Pályatérkép
Videó