Leon WTCC – Alfák és BMW-k ellen 1

Leon WTCC - Alfák és BMW-k ellen

Leon váltja le a Toledo Cuprát a World Touring Car Championship futamain. A SEAT ma leleplezte az új Leonból épített versenyautót. A helyszín a Barcelonai Autószalon, amely a Katalóniában működő SEAT-nak a legszűkebb értelemben vett hazai pálya.

Jelenleg a SEAT Sport még nem közölt műszaki adatokat az autóról, sem súlyát, sem teljesítményét, sem a hajtáslánc többi elemét nem ismerjük. Ami viszont biztos, hogy az új versenygép még az idén rajthoz áll a WTCC futamokon. Azt viszont titokban tartja a gyár, hogy melyik lesz ez a verseny.

A kocsit a SEAT Sport fejlesztette ki, a Toledo Cuprával szerzett tapasztalatokra építve. A Toledo Cupra legjobb idei eredménye négy futam alapján egy harmadik hely volt Magny-Cours-ban. A pilóták nem változnak, a Leont a svéd Rickard Rydell, a spanyol Jordi Gené és a német Peter Terting vezeti.

Az autóval nem kis célt tűzött ki az Audi-márkacsoport spanyol tagja, a Leonnak versenyképesnek kell lennie az FIA Túraautó Világbajnokságért folytatott harcban a jelenleg élen álló BMW-k és az Alfák ellenében.

Amikor az Altea megjelent, többen hiányolták az egyterűs karosszériához illő variálhatóságot a hátsó ülésekből. A gyár most felvette az Altea és a Toledo kínálatba a sínen eltolható hátsó üléspadot.

Az autók használhatóságát javító megoldással az Altea csomagtartója maximum 510, a Toledóé pedig 601 literre növelhető. Tologatható hátsó ülés nélkül az Altea csomagtere 409, a Toledóé pedig 501 liternyi teret kínál.