Kompresszoros robogó a Peugeot-tól 1

Kompresszoros robogó a Peugeot-tól

Különleges feltöltős motorral készülő robogót dob piacra a Peugeot. A Jet Force névre keresztelt modellcsalád 125 köbcentis motorját vették alapul, és erre került a mechanikus feltöltő.

Két változat készül majd, az alapmodell 15 lóerőt tud, 8000-es fordulatszám mellett, míg a Super Sport változat 20 lovas lesz. Legnagyobb teljesítményét 9000-nél adja le. Ez utóbbi modell a gyártó ígérete szerint a 250 köbcentis robogókkal is felveszi a versenyt.

149 kilogramm a motorok üres súlya, de elképzelhető, hogy lesz könnyített változat is. A kompresszoros robogók kialakításánál a hagyományos motorok tervezésénél szerzett tapasztalatokat alkalmazta a gyártó, hogy azokhoz hasonló élményt érjenek el. Eltérően az átlagos robogóktól ezen a motoron, a sportmotorokra jellemző kipufogódobot alkalmaztak.

Elöl 226, hátul 210 milliméteres féktárcsa lassítja a robogót a hatékony és biztonságos megállást blokkolásgátló is segíti. 5000 eurótól (1,2 millió) indul a motorok ára, az erősebb változat nyáron kerül az üzletekbe.