Logan biztosítás Porsche áron 1

Logan biztosítás Porsche áron

Egy antwerpeni autókereskedés szürkeimportban behozott 45 Dacia Logant. A hírben nem ez az érdekes, hanem az a tény, hogy a kereskedés egyetlen hétvége alatt túladott a kocsikon.

Belgiumban 7500 eurós (1 858 000 forint) áron találtak gazdára a Dacia-k, általunk nem ismert felszereltséggel. A szalonból többen is csalódottan távoztak, ezért a vállalat Európa keleti felében szabad kontingensek után kutat. A Logan iránt rendkívül komoly az érdeklődés Nyugat-Európában. Német kereskedők állítólag Magyarországról és Csehországból is megpróbálnak autókat beszerezni, amiről itthon mi is hallottunk.

Töréstesztek alapján úgy tűnik, hogy a Logan karosszériáját meg kell erősíteni a nyugat-európai forgalmazás megkezdése előtt – írja az Automobilwoche című szaklap. A lap szerint az Opel által tesztcélokból megvásárolt Loganok gyenge teszteredménye egybevág a Renault saját vizsgálataival.

Németországban az autóknak a casco-biztosítási kategóriába soroláshoz át kell esniük a “Danner-Test”-nek nevezett vizsgálaton, ami 15 km/órás töréstesztet jelent elölről és hátulról. A vizsgálatot az Allianz műszaki központjában hajtják végre, majd ez követően elemzik az autó sérüléseit és a javítási összeg nagysága alapján díjkategóriákba sorolják az autót.

A Logan az előzetes vizsgálatokon gyengén szerepelt, a törés csak igen drágán volna javítható, így az autót a 28-as osztályba sorolnák. Ebben a kategóriában van a Porsche 911 is, ezért a Logan módosításra szorul.

A június közepére tervezett németországi piaci bevezetés előtt egyéb módosítások is szükségessé váltak. A Logan a cikk alapján új futóműbeállítást, fékeket és gumiabroncsokat kap. Az ajtókba is erősítéseket építenek be a gyárban.

A változtatások ellenére nem módosul a Logan korábban tervezett alapára. Alapmodellként 1,4 literes motorral 7250 eurótól lesz kapható az autó (1 797 000 Ft), az 1,6 literes Logan Laureate csúcsmodell 8700 euróba kerül majd, ami átszámítva 2 157 000 forint.