Új Bentley limuzin 1

Új Bentley limuzin

Genfben a Bentley új limuzint állít ki minden bizonnyal előkelő standján. Az újdonság neve Continental Flying Spur, és lényegében a Bentley Continental GT kupé négyajtós változatának tekinthető.

A legújabb brit luxusautó a Continental GT-től örökli a 12 hengeres motort, amely a Volkswagen Phaetonban is megtalálható. A duplaturbós, 6 literes motor teljesítménye 552 lóerő lesz. A motor legnagyobb forgatónyomatéka 650 newtonméter, amit már 1600-as fordulatszámnál elér.

Gyári adatok szerint ezzel az irdatlan teljesítménnyel 5 másodperc elég lesz százig a Continental Flying Spur-nek, a végsebessége eléri a 305 km/órát. A Bentley újdonsága a Volkswagen Phaeton állandó négykerék-hajtását is átveszi.

Magától értetődik a négyzónás, elöl-hátul oldalanként szabályozható klímaberendezés, az utastér pompája méltó a luxus Bentley-k hagyományaihoz. Négy illetve ötszeményes változatban készülnek majd az autók, attól függően, hogy a vevő hátulra milyen kialakítást kér.

A 2,6 tonnás autóban az erőátvitelben hatsebességes automata váltó dolgozik, amely kézzel is kapcsolható a kormány mögötti karokkal vagy a váltókarral.

A kínálat csúcsán továbbra is a nemrég átdolgozott Arnage áll, amelyből a Bentley néhány hete exkluzív kabriótanulmányt is bemutatott. A Flying Spur 2005 tavaszától vásárolható meg.