Izgalmas és mozgalmas hétvége a Hungaroringen 1

Izgalmas és mozgalmas hétvége a Hungaroringen

Ismét szuperbulival zárul a 2004-es gyorsasági autósszezon. Október 2-án és 3-én, szombaton és vasárnap tartják az utolsó két fordulót a Hungaroringen. Mindkét nap reggel 8 órakor indulnak az időmérő edzések, 11 órától pedig a futamok. Bár sok kategóriában már eldőlt a bajnoki cím sorsa, a IV. Heidelberg Kupa érdekes versenyeket tartogat. Mivel már nem kell spórolni az autókkal a hátralévő futamokra, várhatóan minden versenyző a legtöbbet hozza ki magából, illetve autójából.

A Gyorsasági Szakág hétvégéjén rajthoz állnak a kis- és nagy-túraautók, valamint a formula autók, de a legnagyobb küzdelem a Mobil1 Opel Astra Kupa és a Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa versenyzői között várható. A Clio-kupa tavaly vette kezdetét, és mind a versenyzők, mind a néző körében nagy népszerűségnek örvend. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a pilóták tökéletesen egyforma autókkal vágnak neki a távnak, így csak a versenyzői különbségeken és a szerencsén múlik a győzelem.

A versenyzés iránt kevésbé fogékony kisebbeknek is bőven akad mit csinálni. Lesz játszóház, bohócok, ugrálóvár, a nagyobbaknak Truck-Trial és kaszkadőr bemutató, kerékcsere verseny, sőt lesz görkorcsolya verseny is.

A versenyre mindenki ingyen juthat be, és szintén nem kell fizetni a József Attila színház parkolójából (Árpád híd pesti hídfője) óránként induló buszjáratokért. Indulás: 9:00 órától óránként, visszafelé pedig 14:00 órától óránként.