Kizárólagosság a Quattroportéra 1

Kizárólagosság a Quattroportéra

Első szerelésként Goodyear abroncsokat kap a Maserati Quattroporte. Az amerikai gyártó kizárólagos jogot szerzett a limuzin abroncsellátására. A gyárban az Eagle F1 GS-D3 EMT típussal szerelik a pompás autót. 245/40 ZR 19-es első és 285/35 ZR19-es hátsó gumikat szállít a Goodyear.

Az EMT a Goodyear és más gumiabroncs-gyártók közösen kifejlesztett defekttűrő abroncstípusa. A technológia lényege, hogy a leeresztett gumi nem csavarodik le a felniről, megerősített szerkezetének köszönhetően. Nemrég egy próba során EMT abronccsal rendőrségi útzáron is áthajtott egy Skoda Octavia RS.

A ZR jelölésből látható, hogy az abroncs sebességindexe a 240 km/óra feletti tartományra szól. Erre szükség is van, hiszen a V8-as, 400 lóerős luxusautó 275 km/órás végsebességre képes. A sportos luxuslimuzinnal elérhető sebességtartomány az üresen 1,9 tonnás súllyal igen kemény terhelést jelent az abroncsoknak.

A defekttűréssel járó biztonságon és kényelmen túl a kiváló kezelhetőség is alapfeltétel volt a Quattroportéra szóló gumiabroncs kiválasztásakor. A Quattroporte az első Maserati, amely defektesen is használható abroncsokon hagyja el a gyárat. A megtehető távolság elérheti a 200 kilométert, de a 80-as maximumtempó kihasználása lerövidíti ezt a távot.