Nissan Qashqai – Új vizeken az Almera utód 1

Nissan Qashqai - Új vizeken az Almera utód

Szokatlan modellváltásra készül a Nissan. A nem igazán sikeres Almerát egy szabadidőautóra cseréli le a gyár. Az Almera jó minőségű és átlagos színvonalú autó, de nem kelt lelkesedést az emberekben, ezért merőben új típus lép majd a helyébe. Az egy modellfrissítéssel 2000 óta készülő Almera utóda összkerék-hajtású és igazán belevaló autó lesz.

Formájára és jellegére a Genfben most bemutatott tanulmányautóból következtethetünk. A Qashqai nevét legjobb tudomásunk szerint “káskáj”-nak kell ejteni. Az újdonság a kategóriák közötti, úgynevezett cross-over modellek sorát bővíti, amelyek több autófajtából próbálják csak az előnyöket egybeterelni.

A Qashqai a kompakt egyterűkből a tágasságot és az utastér átrendezhetőségét, míg a terepjáróktól a marcona külsőt és a robosztusságot igyekszik átvenni, mindezt az átlagos személyautók méretével és vezethetőségével összebékítve. Az autót a Nissan januárban megnyitott, londoni formatervező stúdiója álmodta meg. A hátsó ajtók a hiányzó B-oszlop miatt nem hátrafelé, hanem középről, az elsőkkel szemben nyílnak.

A vásárlók élete a Nissan szerint is egyre aktívabb, ezért a szabadidő eltöltésében maradéktalanul kihasználható autóra van szükségük. Az elektronikusan vezértelt négykerék-hajtású Qashqai nem jön zavarba összesarazott erdei utaktól vagy havas szakaszoktól.

A kevéssé vérpezsdítő Almerát egy tényleg izgalmas típus válthatja le, ha a Qashqai ebben a formában megvalósul. Erre mostani információink alapján egészen jó esély van.