Feltámad a Tigra, előretör a Trixx 1

Feltámad a Tigra, előretör a Trixx

Teljes értékű kupé, és friss nyári szellőt biztosító kabrió egy személyben. Ez ma már nem varázslat, egy nyitható keménytetővel könnyen megoldható, mint ahogy a Mercedes SLK és a Peugeot 206 CC, valamint követői már bemutatták. Most az Opel is rákapcsolódik a divathullámra, amit az új Tigrával tesz meg.

A Tigra 2 a korábbi verzióhoz hasonlóan a Corsára épül. Az autó lényegét, vagyis a nyitható keménytetőt a francia Heuliez fejlesztette, az autó gyártása is a francia cégnél történik majd. Egy kabrióhoz mérten különösen nagy a csomagtartó. Ha fenn a tető, akkor 440 liternyi hely jut a csomagoknak, kabriózva 250 literes a tér. Az ülések mögött ráadásul 70 liternyi helye van a kisebb dolgoknak.

Mivel sportos jelenségről van szó, nem lehet a Corsa 1,0 literes motorjával nyitni a kínálatot. Az alapmotor 1,4 literes 90 lóerővel, de akár 125 lóerőig is elmehetünk.

Ennél szerényebb a Trixx 70 lóerős motorja, de itt inkább az ötletek kerültek a középpontba. Nem véletlen, ha némi egyezést vélünk felfedezni a Trixx és smart fortwo között, ugyanis az Opel újdonsága is a városi közlekedési dugókra adott válasz.

A Trixx apró méretein mutatja be az Opel mindazt, amit a rugalmas térfelhasználáson ért. Apró méreteivel a Trixx két, esetleg három felnőttnek ad helyet. Hátul is van ülése, amely felfújható, így utas híján nem rabol teret.

Három utashoz három ajtó jár, egy baloldalt, kettő pedig a jobbon. Mindhárom elektromosan működik, így velük nem kell vesződni. Elektromosan mozog a tetőablak is, és a csomagtartó felett is nyitható, így rendkívül magas tárgyakat is szállíthatunk. A csomagtartóból egy masszív konzol lóg ki, ami a biciklik szállítására szolgál.

Ebben a formájában a Trixx-szel sosem fogunk közúton találkozni. Nagyon valószínű azonban, hogy a jövőben számos részlet megvalósul a koncepcióból.