Nagy fogás: röviden ennyit mondhatunk az Opel új pilótájáról. Laurent Aiello 2004-ben Opel Vectra GTS V8-cal indul a Német Túraautó bajnokságban (DTM). Aiello az utóbbi évtized legsikeresebb túraautó menői közé tartozik, nyert brit, francia és német túrakocsi versenysorozatokban is.

A jelenlegi DTM-ben 2002-ben érte el legnagyobb sikerét, amikor egy Audi TT-R volánjánál, az Abt-Audi csapatban a bajnokság élén végzett. Aiello már két éve kapcsolatban áll az Opellel, de csak most született megegyezés a két fél között.

2004-ben nagyon erős csapatot indít az Opel. Aiello csapattársa lesz a Forma-1-ből érkező Heinz-Harald Frentzen, a rutinos túraautós Manuel Reuter, Peter Dumbreck és Marcel Fässler. Fässler az idei DTM.-ben harmadik lett egy Mercedes CLK-val a HWA csapat színeiben.

Más területen is erősített a német autógyár. Peter Steiner személyében az F1-es Jaguar csapat egykori technikai igazgatója került az Opel OPC-DTM központjának élére. Steiner az autóversenyek más területén is nevet szerzett magának, mivel az M-Sportnál, a gyári ralicsapatnál a Focus WRC-kért felelt.

Jövőre a Vectra GTS mellett az Astra Coupék is indulnak a DTM-ben. A Vectrákról még nincs képünk, az autók építése várhatóan januárban kezdődik. A tervek szerint legalább négy Vectra GTS V8 indul majd a 2004-es DTM sorozatban.