Az Amerikában felettébb népszerű pickup-szegmenst kívánja meghódítani a Mitsubishi a Sport Truck Concept autójával. Most még csak előzetes rajzokat tettek közzé az új pickupról, mivel a bemutatót 2004 januárjában tartják. Ne tévesszen meg senkit az autó nevében elrejtett Truck (teherautó) szócska, mivel az Egyesült Államokban minden nagyobb platós kisteherautót és terepjárót light truck-nak hívnak.

Sokkal jelentősebb tartalommal bír a Sport szócska. Az autóba ugyanis V8-as motor kerül, és nem is akármekkora. Nem tudjuk, hogy a 4,7 literből mennyi lóerőt sikerült kipréselni, de sejthető, hogy egész jó menetteljesítményekre lesz képes vele az autó. Mivel terepjáróról van szó, az autó állandó összkerék-hajtású.

Időközben a Mitsubishi új sportos autójáról is megtudtunk részleteket. Az Eclipse utódként beharangozott Eclipse Concept-E nevében az utolsó betű az elektromos üzemre utal. A 150 kW-os villanymotor a hátsó kerekekre juttatja erejét. Szerencsére az első kerekek mozgatását nem ez a motor végzi, arra ott a 272 lóerős (200 kW-os) 3,8 literes V6-os benzines.