Egykori Forma-1-es versenyzővel erősít az Opel DTM csapata. A Deutsche Tourenwagen Masters (Német Túraautó Bajnokság) egyik sztárja lehet jövőre Heinz-Harald Frentzen. A Forma-1-ben 1994-ben bemutatkozott pilóta már aláírta a szerződést az Opellel, amelynek időtartamát nem hozták nyilvánosságra.

A 36 éves, mönchengladbachi pilóta 10 szezont töltött a Forma-1-ben, a jövő évre viszont nem jutott neki hely a száguldó cirkuszban. Három nagydíjgyőzelmet aratott, 1997-ben a Rothmans Williams-Renault csapat tagjaként második helyezést ért el a világbajnokságban.

A Forma-1-ben töltött évek alatt megfordult a Saubernél, a Williams istállóban, több évet töltött a Jordannél, majd a Prost csapat versenyzője is volt 2001-ben. Az utolsó két évben az Orange Arrows illetve a Sauber-Petronas színeiben indult.

Frentzen a 2004-es szezonban Marcel Fässler, Peter Dumbreck és Manuel Reuter csapattársa lesz. Fontos változás az Opel DTM szereplésében a versenyautó lecserélése. Mivel jövőre már kapható lesz a harmadik Astra generáció, a 2004-es versenyautó karosszériája nem a kifutó Astrát, hanem a Vectra GTS-t idézi. A Vectra GTS-ből a szériaváltozat felvezető autóként már többször is látható volt a DTM futamokon.

“Frentzen sohasem adta fel, akkor sem, amikor nehéz idők jártak. Fentzen nagy küzdő és rokonszenvet ébreszt, kitűnően illik az Opelhez” – nyilatkozta a pilóta szerződtetése kapcsán Carl-Peter Forster, az Opel igazgatótanácsának elnöke.