Palik újra a Dakaron

Immáron hivatalosan is bemutatták a Palik Racing Team új versenyautóját, egy Bowler Wildcat 200 African Rally Raid személyében. A kifejezetten maratoni, sivatagi versenyekre tervezett versenyautót Angliában építették.

A 4 literes, 265 lóerős benzinmotor mellett számtalan felszerelés segít a homok leküzdésében. Többek között 8 darab gáztartályos Öhlins lengéscsillapító, fedélzeti kerékfújó rendszer és központi emelő áll a versenyzők rendelkezésére. 8 liter ivóvíz és 392 liter üzemanyag fér el a tartályokban.

Az autó főpróbájára a Dakar utáni egyik legnehezebb sivatagi derbin, az októberben megrendezett egyiptomi Fáraó Rally-n került sor. Itt az előkelő 6. helyen sikerült végezni, úgy, hogy a motorral kétszeres Dakar-győztes Edi Oriolitól mindössze 2 perc 59 másodperccel maradtak el a 3300 kilométeres táv megtétele után.

A Palik László – Darázsi Gábor kettős idén a biztos célba érés mellett, már az idővel is szeretne versenyre kelni. Palik, elmondása szerint, idei 15 ezer sivatagi kilométerével a háta mögött, kezd hozzászokni a nagyobb tempóhoz. “Leírhatatlan az az érzés, hogy a napi adagok teljesítése után nem egy megkönnyebbült sóhajt eresztünk el a beérkezés feletti örömünk miatt, hanem futunk megnézni, hogy egy-egy, akár a világ elitjéhez is tartozó vetélytársunkon sikerült-e néhány percet hoznunk.”

A csapat a Bowleren kívül két versenykamionnal is rendelkezik. A 380 lóerős Mercedes Benz 1936 AK-38-as a kamionok között indul el, míg a 330 lóerős LIAZ Maxi 4×4-es a csapat szervizellátását biztosítja majd.

Január 1-én indul a mezőny Franciaországból, a cél pedig Dakar városában lesz. Január 3-tól az afrikai kontinensen folyik a verseny.