Párizsban mindig a francia gyártók viszik a prímet. A jövő évi Párizsi Autókiállításon a legjobban várt újdonságok egyikét a Citroën mutatja majd be. A Peugeot 307-tel közös alapra épülő autó a Xsarát váltja le.

Az új névadási struktúrába beilleszkedő autó, alsó középkategóriás státuszának megfelelően, a 4-es számot kapja a C betű után. A C4 nagyobb és masszívabb lesz elődjénél, motorterében pedig a Forddal együttműködésben kifejlesztett új dízelmotorok is dolgoznak majd. A kétliteres, 136 lóerős HDi a 307-ben külföldön már kapható, de az új fejlesztésű motorok közül az 1,6 literes, 110 lóerős dízel is minden bizonnyal benne lesz a C4-ben.

A Citroën importőrt július óta irányító Jean-Marie Walch nemrég egy sajtóbeszélgetésen elmondta, hogy hazánkban már jövő ősszel megjelenik az új autó. A C4 forgalmazása így a párizsi bemutató után azonnal elkezdődik Magyarországon.

Háromféle karosszériával lesz kapható az autó. A háromajtós ferdehátút annyi más gyárhoz hasonlóan a Citroën is igyekszik kupéként pozícionálni, az ötajtós és a kombiváltozat lesz a családi autó. A Xsara Picassót egy rövidebb és egy hosszabb, hétüléses egyterű váltja le.