Utolsó futam a Proex-Speed Kupában

A zárófutamnak ismét a rendőrségi kiképzőpálya adott otthont, melyet – ha hinni lehet a felröppent híreknek – jövőre a duplájára bővítenek. Nézőként, de főleg versenyzőként csak azt tudjuk kívánni, így legyen!

A reggeli órákban a megmozdulás súlyának megfelelően telítődött mind a “parc fermé”, mind a parkoló. A gyalogos pályabejárást követően csaknem hatvanan vágtak neki az egész napos viadalnak. Volt, aki pont a szezon végére tudott beruházni egy félig utcai, félig szlalom autóra, és ezen a futamon köteleződött el véglegesen a szlalom “szakosztály” mellett.

De az érem másik oldala is megmutatkozott. Az idény végére a szokásosnál több volt a műszaki hiba, jelezvén a technika fáradását. Legalább lesz munka a téli időszakban, persze szigorúan a havas csúszkálásokig.

Mindenki beleadott apait-anyait, hogy előrébb lépjen az éves összesítésben, ismét nagy volt a tömörülés a fotocella monitorja előtt. Év közben nagyjából kialakultak az erőviszonyok az egyes kategóriákban, de a lehetőség megvolt a kitörésre, hiszen bármikor dönthet az ellenfél is bóját, rombolhat gumilassítót. A rejtett okosságok miatti különbséget viszont annál kevésbé lehet ledolgozni. Akinek nem inge, ne vegye magára.

Délben már túl volt a mezőny az első körökön, jöhetett a délutáni erőpróba, mely szinte úgy pörgött, hogy alig ért le az egyik autó, máris lehetett fotózni a másikat. Meg volt a katonás rendezettség oka is, hiszen sötét felhők gyűltek a pálya felett, a slick gumisok bánatára. Szerencsére nem érkezett égi áldás, így mindenki azonos körülmények között javíthatott az idején. Nem volt ritka a tíz másodperc körüli időjavítás sem, bár azt mondják az a profi pilóta, aki kétszer ugyanolyan jó időt autózik. Sebaj, amatőr szinten még úgyis van mit tanulni.

Az eredményhirdetésre még világosban került sor, a Proex verseny kipufogódobot most is csak az vihette haza, aki végig ottmaradt a versenyen. Az utolsó sorsoláson dupla eséllyel indultak azok, akik az egész éves kupasorozatra is beneveztek az év elején. Levezetésként a bóják felszedése után gyorsulási verseny zárta a programot.

A 2003-as évad összesített díjkiosztójára jövő év januárjában kerül sor, a már klubhelységgé avanzsált péceli S100 étteremben. A szlalombajnokok tornájáról még nincs információ, de a programajánlóban biztosan szerepelni fog a pontos időpont és helyszín.