Miután nemzetközi szinten a BP felvásárolta az Aralt, néhány országban a benzinkutak eladása mellett döntött, mivel a kartelltörvény erre kötelezte a BP-t. Az olajtársaság 247 németországi kutat volt kénytelen értékesíteni, de a csomag vonzóbbá tételéért 55 magyar, és 11 szlovák benzinkutat is meghirdetett benne. Ezeket a töltőállomásokat az osztrák OMV vette meg.

Hazánkban decemberre fejeződött be az Aral kutak átépítése, most már a megszokott kék benzinkutak helyén mindenütt az OMV töltőállomásai találhatóak. Az Aral hangsúlyozta, hogy kenőanyagaival a társaság nem tűnik el hazánkból.

Hegedűs Zoltán, az Aral Hungária Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a benzinkutakra az összes kenőanyag forgalom mintegy 8-9 százaléka koncentrálódott csak, ezért nem jelent nagymértékű kiesést a kutak elvesztése. Bár kétségtelen, hogy marketing szempontból előnyösebb volt a megjelenés a töltőállomásokon keresztül.

Az Aral kenőanyagait szerződéses partnerein keresztül értékesíti. A társaság több száz márkaszervizzel áll kapcsolatban, és a korábbi Aral kutak közelében is találhatók ma már kiskereskedések, ahol lehet Aral olajat kapni. A cég tervei között szerepel továbbá, hogy valamely nagyobb benzinkúthálózattal megállapodva, az Aral kenőanyagok ismét bekerülhetnek a benzinkutak polcaira is.

Az elmúlt három évben az Aral eladásai összességében stagnáltak. Ez azonban nem számít rossz eredménynek, mivel az összpiac visszaesett, így aki tartani tudta eladásait, növelte részesedését. 2003-ra az Aral Hungária Kft. néhány százalékos növekedésre számít, a következő évben pedig ennél valamivel jelentősebb eladás-emelkedést remél a társaság.