BMW 6-os Cabrio - immár hivatalosan

Csak 2004 első hónapjában, a Detroiti Autószalonon leplezik le hivatalosan a BMW 6-os Cabriót, az első gyári képek azonban már most láthatóak az autóról. Az előzetes latolgatásoknak megfelelően a BMW nem nyargal át a nyitható keménytetőre: a legendás hatos utódból készített kabrió vászontetőt kap. A választás mindössze annyi, hogy fekete vagy szürke színben kérjük a tetőt.

Elektromosan, hat hidraulikus henger segítségével nyit és csuk a tető, nagyjából 20 másodperc alatt. Az autóban ülve maximum 32 km/órás sebességig lehet a tetővel játszani, de álló helyzetben a távirányítóval is nyitható-csukható a vászon. A BMW szerint sikerült olyan ügyesen kibabrálni a menetszéllel, hogy egészen 160 km/órás sebességig nem is jut be az autóba a szél.

Nem fontos, de lényeges, hogy amikor fent a tető, akkor 350, amikor szabad az ég, akkor 300 literes a csomagtartó. Ez arra elég, hogy egy nagyméretű bőrönd, vagy kettő darab 46 kilós golf zsák férjen el hátul. A hatos kupéval egyezően 2+2 személyes az utastér, ami magyarán két igazi utast, és két utas-lehetőséget jelent.

Motorkínálat jelenleg nincs, mivel egy 333 lóerős és 4,5 literes motorral jöhet csak az autó. Ez nem baj, mivel az “Év motorja” díjjal kitűntetett gép 6,1 (automata váltóval 6,2) másodperc alatt gyorsítja százra a kabriót. A végsebesség 250 km/óra, mivel ekkor a komputer nem enged tovább.

A száguldásra 2004 tavaszától nyílik lehetőség. Ekkortól kapható a 6-os Cabrio.