Év elején a Detroiti Autókiállításon mutatják be hivatalosan az Aston Martin DB9 Volante-t, vagyis a kabrióváltozatot. Ezzel két és fél éven belül a hatodik modelljét mutatja be az exkluzív angol autógyár. A DB9 Volante a cég történelmében a13. nyitott tetős Aston Martin.

A nyitott autó a DB9 Coupe-val együtt a nemrégiben nyílt gaydoni gyárban fog készülni, a hagyományokhoz hűen, kézi erővel. A tervek szerint 2000 darab kerül értékesítésre a DB9-es sorozatból, amiből mindössze 50 lesz a nyitott tetős verzió. A kupé 2004 tavaszától, a kabrió pedig ősztől vásárolható meg.

Az Aston Martin igazgatója, Dr. Ulrich Bez szerint, a DB9 Volante nem a DB9 tető nélküli változata, hanem egy eredetileg kabriónak készült modell. A formatervért felelős igazgató, Henrik Fisker, elmondta, hogy a Volante a régi Aston Martin kabrió hagyományokhoz hűen készült, és minden elvárható stílusjegyet magán hordoz.

A Volante vászonteteje gombnyomásra, 17 másodperc alatt nyílik vagy záródik. Hátul 197 literes csomagtartót találni, ráadásul két hátsó ülés is rendelkezésre áll. Balesetnél, ha borulás veszélye áll fent, a hátsó fejtámlákból egy-egy bukókeret ugrik elő, ami a hátsó utasokat hivatott védeni. Az elöl ülőket a megerősített A-oszlopok védik, amelyek az autó súlyának kétszeresét bírják ki.

Hatliteres, V12-es, 450 lóerős motor gondoskodik a kellő menetteljesítményekről. A kabrió változat is kevesebb, mint 5 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, és akár 300-zal is képes száguldani. Hatsebességes kézi vagy automata váltóval rendelhető az autó.