Rosszulléte miatt már a Brit Ralin sem állt rajthoz a Peugeot versenyzője, Richard Burns. Miután a pilóta elájult, korházba szállították, ahol agydaganatot diagnosztizáltak nála. Az orvosok szerint szerencse, hogy sikerült időben felfedezni a betegséget, mert így megfelelő kezelés hatására még teljesen felépülhet az angol versenyző. Annak érdekében, hogy később visszatérhessen a raliba, a 2004-es szezont mindenképpen ki kell hagynia és minden energiáját a gyógyulásra kell összpontosítania.

Jövőre már a Subaru csapatnál versenyzett volna a pilóta, ott, ahol világbajnoki címét is nyerte. Így a Subarunál egy autó megürült, amelyre igen sokan pályáznak. Öröm az ürömben, hogy talán így Colin McRae autóhoz juthat és maradhat a világbajnokság mezőnyében. Nem járna rosszul a Subaru, hiszen McRae is az ő autójukkal lett világbajnok.

“Szeretném megköszönni mindenkinek a folyamatos támogatást, ez sokat jelent nekem. Az orvosok javasolták, hogy ne induljak a 2004-es szezonban, amit el kellett fogadnom. Természetesen nagyon elkeseredett vagyok, de pozitívan gondolkodom. Teljes erőmmel azon leszek, hogy minél előbb visszatérjek.” -mondta Richard Burns.