Egyelőre úgy tűnik, hogy az új ötös BMW beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Az eladások szaladnak. A BMW-nél azonban úgy gondolják, hogy jobb időben felkészülni a lanyhuló érdeklődésre, ezért egy kombi bemutatásával és egyéb változatok csepegtetésével biztosítják az állandó figyelmet. A korábbi ötös sorozat esetén a kombi részesedése 25 százalék volt, az új változat várhatóan ennél is fényesebben szerepel majd.

Az E60 Touring elméletileg 2004 nyarán fog színre lépni, forgalmazása elsőként Németországban kezdődhet meg. Az előd csomagtere 410 literjével ma már szűkösnek mondható, így az új kombinak ebben a számban kell leginkább előre lépni. A limuzin azt már megmutatta, hogy az utastér – főként a hátsó üléssorban – nagy helyet tartogat, így az azonos tengelytávú Touring-ban sem lehet ez másként.

Most még csak számítógéppel készített rajzok érhetők el az új kombiról, így még nem tudni, milyen lesz az autó hátsó fele. Erről most képeinken két verzió is látható.

A motorkínálat megegyezik a limuzinéval, ám a kombival egyidőben jelenik meg az új 525d, amely immár 184 lóerő leadására képes. Az is egyre biztosabb, hogy V10-es motorral és 500 vagy annál több lóerővel robban be az új M5-ös. Nagyon valószínű, hogy kombi nem kapja meg ezt a szuper motort. A 6-os kupé viszont szintén zenész, M6 néven abból is készül 500 lóerős sportkocsi.