A tetőablakairól, klíma- és fűtőrendszereiről híres Webasto azzal vádolja a Karmannt, hogy a Hyundai CCS koncepcióautón található, motorosan mozgatható üvegtető készítésénél jogsértést követett el. A CCS üvegteteje egy hagyományos vászontetőhöz hasonlóan egy gombnyomásra elsüllyeszthető a csomagtérben, az autó a tető első részének nyitásával targaként is használható.

A Karmann nem ismeretlen ezen a területen, mivel többek között a Renault Mégane kabrió üvegtetejét is ők alkották meg. Franz-Josef Kortüm, a Webasto ügyvezetője állásfoglalásra kérte a Karmannt, mivel az szerinte Webasto szabadalmakat használt fel a tetőmechanizmus bizonyos alkatrészeinek elkészítésekor.

Az Automobilwoche című német szaklap információi szerint a Karmann-nál nyugodtan fogadták vádat: “Az autóiparban mindig visszatérő probléma, hogy másodszor is feltalálják a kereket, ezt még alapos vizsgálatok sem képesek megakadályozni. Mellesleg a szóban forgó autó egy tanulmány, amelynek a szériagyártásáról még nem is határozott a Hyundai” – nyilatkozta egy Karmann-szóvivő.