Idén mutatták be a Cayenne kisebb motorral szerelt változatát. A V8-as motorok után immár egy 250 lóerős, V6-ossal is meg lehet vásárolni a szabadidőautót. A 3,2 literes benzinmotort a VW konszern adta át a Porschénak. Ezzel sem lett azonban nehézkes az autó, hiszen így is képes 214 km/h-val menni.

A tervekben azonban nem csak kisebb motorral, hanem rövidebb tengelytávval készülő Cayenne is szerepel. Ez az autó valószínűleg a Range Rover jövőbeni rövidtengelytávú változatának lehet majd ellenfele. De készül még rövid változat a Mitsubishi Pajero és Nissan Patrol-ból is, melyek sokkal inkább alkalmasak terepre.

A rövidebb tengelytáv a Cayenne terepjárásának is kedvez, mert később fekszik fel az alja, és jobban elfordul szűk helyen. Normál közúton is javul a kormányozhatóság és fordulékonyság, ami még sportosabbá teheti az autót. A kisebb mérethez pedig kisebb önsúly párosul, ami tovább fokozhatja az amúgy sem szerény menetdinamikát. Így nem elképzelhetetlen, hogy akár 280 km/h-val száguldjon az autó.

A rövid tengelytávú változat előreláthatólag 2006-ban kerülhet piacra. Nem fog változni az autó exkluzív felszereltsége és műszaki arzenálja.