Habár a legerősebb Alfa változatok bevezetésének időpontja nem ismert, de szinte biztos, hogy a GTA felirattal ellátott modelleknek, le kell mondaniuk a “legerősebb Alfa” jelzőről.

A valószínűleg Auto Delta elnevezéssel futó változatok összkerék-hajtást és legalább 300 lóerőst motort kapnak. A német konkurensek (BMW M3, Audi S4) legyőzéséhez ez a teljesítmény azonban még karcsúnak mutatkozik, így elképzelhető, hogy még erősebb motorok kerülnek az autókba.

A négykerék-hajtás a jövőre megjelenő Subaru Legacy Outback konkurensnek szánt Alfa 156 Sportwagonban mutatkozik be. Az Auto Delta modellek a nagy teljesítmény miatt kizárólag ilyen változatban lesznek elérhetőek, mivel az elsőkerék-hajtás már a GTA modellek 250 lóerős teljesítményénél is a határokat feszegeti. A hajtás 40:60 arányban juttatja az erőt az első illetve a hátsó tengelyre.

Az Auto Delta elnevezés 40 éve ismert alfás körökben. Jelenleg az Európai Túraautó Bajnokságban futó Alfa 156 GTA modellek csapatának neveként is találkozhatunk vele. A GTA kivitelek az erősebb változatok mellett továbbra is elérhetőek lesznek.