A brit szaklap ezúttal 38 autót vetett alá a vizsgálatnak, amelyek több szegmensre is kiterjedtek. A független szakértők feladata az autóba való bejutás, majd a motor kulcs nélküli elindítása volt. A bejutásra két percet kaptak, míg az indításhoz 5 perc állt rendelkezésükre. Így csak félig örülhetünk annak az eredménynek, hogy a vizsgált járműveknél a beépített biztonsági felszerelések mindegyike helyt állt az utóbbi megmérettetésen.

A bejutásnál viszont márt nem volt ilyen fényes a helyzet, mivel a két percet mindössze 10 autó állta ki. Egyéb szempontokat is ponttal jutalmaztak a bírák, mint például a látható alvázszám, a jelölt alkatrészek, az audiorendszer beépítése, a kerékőr, stb.

A kisautók között a negatív rekordot a Daewoo Kalos tartja, amibe talán kulccsal a kezünkben sem sikerülne 3 másodperc alatt bejutnunk. Nem sokkal nehezebb a bejutás a Hyundai Get-be, és Peugeot 206-ba sem, esetükben 8, illetve 14 másodperc kellett ehhez a művelethez. Ebben a kategóriában a Ford Fiesta és a Nissan Micra állta ki teljesen a próbát, azaz két percen belül nem engedték be az egyszerű eszközökkel próbálkozókat.

Az alsó középkategóriában 40 másodperc alatti érték nem született, a két percet az MG ZS és Volkswagen Golf GTI állta ki. A Renault Mégane mindössze 6 másodperccel maradt el a 2 perces értéktől.

Egy középkategóriás autóba átlagosan egy percnél tovább tart a bejutás. Holtversenyben az első helyen a Saab 9-3 Aero szerepel az élen, mivel az elérhető maximális pontszámot kapta.
A másik tesztgyőztes idén is Lexus LS 430. A négy vizsgált nagyautó közül a Mercedes E-osztályba sikerült csak 2 percen belül bejutni.

A szabadidőautók és egyterűek viszonylag gyenge eredménnyel szerepeltek, a Range Rover kivételével, ami egyedüliként bírta a 2 percet. A vizsgált kupé és roadsterek között meglepően jó eredménnyel szerepelt a Volkswagen Beetle kabrió.

A vizsgált modellek elért pontszámai a következő táblázatban olvashatóak.

Feltörhetőségi statisztika 1