500, azaz olaszul cinquecento néven fut egy projekt Torinóban, melynek eredményeként a jövő évi Genfi Autókiállításon a tervek szerint bemutatkozik egy gömbölyű kisautó. A koncepcióautó az évtizedekkel ezelőtti Fiat 500 formáját idézi majd. Az autóról még nincs képünk, a végleges változatról nem is lehetne, mivel a Fiat saját tervezőstúdiója, a Centro Stile mellett más neves irodák is elkészítik a saját verziójukat.

Alapként a Fiat Panda lerövidített padlólemeze szolgál, így az új 500 elődjéhez hasonlóan apró lesz. A Panda 1,1 és 1,2 literes motorja mellett az 1,3 literes Multijet dízel is elképzelhető motorvariánsként.

Jelentős eltérés azonban a korábbi törpeautó és a jövőre látható tanulmányautó között, hogy az újdonság egy a divatra fogékony vásárlórétegnek készül, akiknek nem a család első autójára van szükségük. A fiataloknak szánt kiskocsi formaterve eredeti és jópofa lesz a tervezők szándéka szerint.

Az egykori és az új 500 csak a kerek formákban hasonlít majd egymásra, a Fiat 500 léghűtéses, kéthengeres motorja és a hozzá műszakilag nagyon hasonló Fiat 126 kéthengerese nem éled újra, amit nem is sajnálunk.